wersja polska wstie     


NASI WYKŁADOWCY W MEDIACH 

Andrzej Przeniosło: Koszt surowca – zarządzanie wskaźnikami.
 
Prowadzenie restauracji w opinii wielu osób, szczególnie tych którzy noszą się z zamiarem spełnienia swoich marzeń i wykreowanie miejsca wyjątkowego, gdzie będzie można dać upust gościnności i dobrego smaku, jest bardzo ekscytujące i podszyte mocnym czynnikiem emocjonalnym.
 
Czytaj więcej: Andrzej Przeniosło: Koszt surowca – zarządzanie wskaźnikami

POLAK, WĘGIER – DWA BRATANKI… W ZAKRESIE ROZWIJANIA MIĘDZYNARODOWYCH INNOWACJI EKOLOGICZNYCH!

Wykłady, szkolenia, ćwiczenia praktyczne, a także poznawanie kultury i historii Węgier – takie atrakcje czekały na pracowników naukowych i studentów, którzy na początku października wzięli udział w międzynarodowym treningu w Peczu. Spotkanie odbyło się w ramach projektu SUMCULA, realizowanego przez Wyższą Szkołę Turystyki i Ekologii w partnerstwie z kilkoma europejskimi uniwersytetami i organizacjami edukacyjnymi. Cel? Zwiększenie innowacyjności programów nauczania oraz wymiana globalnego know-how w zakresie ekologii.

Czytaj więcej: Polak, Węgier – dwa bratanki… w zakresie rozwijania międzynarodowych innowacji ekologicznych!

TRENER KADR SEKTORA TURYSTYCZNEGO – MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA W WSTIE

Powstanie międzynarodowego konsorcjum, prowadzenie badań dotyczących kompetencji wśród trenerów i edukatorów branży HORECA, a także opracowanie standardów kompetencji – to główne etapy prestiżowego przedsięwzięcia, którego liderem była Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii.Po latach intensywnej pracy ekspertów, specjalistów i naukowców nadszedł czas podsumowania i zaprezentowania rezultatów. Dnia 28 października 2019 r. odbyła się konferencja naukowa wieńczącą projekt „Trener kadr sektora turystycznego”.O tym, że kilkuletni program zakończył się sukcesem, mówili prelegenci i zaproszeni goście – przedstawiciele świata nauki i biznesu z Wielkiej Brytanii, Węgier i Polski.

Czytaj więcej: Trener kadr sektora turystycznego - konferencja w WSTiE

DESIGN THINKING–PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ PRZYSZŁOŚCI RODZI SIĘ W WSTIE!

Jak tworzyć kierunki studiów, by absolwenci znaleźli pracę w każdym kraju i każdej kulturze? Jak tworzyć inkubatory przedsiębiorczości, dzięki którym każdy pomysł na biznes ma szansę przerodzić się w obiecujący start-up? I wreszcie jak działać, by świadomie wykorzystywać wszystkie szanse, które oferuje optymalna ścieżka rozwoju zawodowego? Odpowiedzi na te i inne pytania poszukiwali uczestnicy międzynarodowego spotkania warsztatowego w WSTiE.

Czytaj więcej: DesignThinking–przedsiębiorczość przyszłości rodzi się w WSTiE!

EKOMAŁOPOLSKA I EKOTURYSTYKA – STUDENCI WSTIE NA SZKOLENIU

Jaka jest rola ekoturystyki i turystyki zrównoważonej w funkcjonowaniu regionów? Jak wykorzystać współczesne trendy do zrównoważonego rozwoju turystycznego regionu i budowania oferty ekoturystycznej? Jak udostępniać turystom dziedzictwo i historię miejsca? Studenci Wyższej Szkoły Turystyki i Ekologii, zainteresowani ekologią i budową oferty dla wymagających turystów, szukali odpowiedzi na te pytania jako uczestnicy szkolenia zorganizowanego w ramach projektu „Małopolska Ekoturystyka – zrównoważony rozwój turystyczny regionu”.

Czytaj więcej: Ekomałopolska i ekoturystyka - studenci WSTiE na szkoleniu