Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

GODONr12016jpg

 

 

     

KWALIFIKACYJNE STUDIA PODYPLOMOWE 
GASTRONOMIA I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA  DLA NAUCZYCIELI 

Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii ogłasza nabór na kwalifikacyjne studia podyplomowe w roku akademickim 2019/2020.

Studia podyplomowe są skierowane do osób legitymujących się dyplomem ukończenia studiów wyższych oraz posiadających przygotowanie pedagogiczne. Absolwenci uzyskują kwalifikacje do prowadzenia zajęć edukacyjnych w szkołach i placówkach oświatowych, zgodnie z Rozporządzeniem MEN z dnia 1 sierpnia 2017r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli  (Dz. U. z 2017 r. poz. 1575).

Program studiów został opracowany zgodnie z efektami kształcenia i kryteriami ich weryfikacji, zawartymi w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych (343404) określonej w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego (Dz.U. z 2019 r.  poz. 991).

  • Tryb studiów: niestacjonarny.
  • Czas trwania: 290 godzin oraz 90 godzin praktyk, 3 semestry.
  • Termin składania dokumentów: do 31.10.2019 lub do wyczerpania limitu miejsc.
  • Koszt: 1400 zł za semestr, opłata wpisowa: 200 zł.
 
WYMAGANE DOKUMENTY
  • 1) podanie i kwestionariusz osobowy (do pobrania)
  • 2) kopia dyplomu ukończenia studiów wyższych
  • 3) dokument potwierdzający przygotowanie pedagogiczne
  • 4) potwierdzenie dokonania opłaty wpisowej 

 Wpłaty prosimy dokonywać na poniższy numer konta:

  • PKO BANK POLSKI  S.A. O /2 W KATOWICACH UL. WARSZAWSKA 7 
  • 94 1020 2313 0000 3602 0431 8770 
Program 
  1. Podstawy żywienia człowieka
  2. Technologia gastronomiczna z elementami żywienia zbiorowego
  3. Organizowanie produkcji gastronomicznej
  4. Podstawy żywienia dietetycznego
  5. Rozliczanie usług gastronomicznych
  6. Towaroznawstwo
  7. Projektowanie i wyposażenie zakładów gastronomicznych
  8. Obsługa konsumenta
  9. Marketing usług gastronomicznych
  10. Bezpieczeństwo i higiena pracy w gastronomii
  11. Informatyka w gastronomii
  12. Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych
  13. Seminarium dyplomowe
  14. Praktyka 

Część zajęć jest realizowana w systemie e-learningowym. 

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE

tel. 33 874 46 05, 33 874 20 80, 33 874 54 25, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zapraszamy do składania dokumentów rekrutacyjnych od poniedziałku do piątku w godz. 9:00-16:00 lub drogą elektroniczną.