Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

 

wersja polska wstie     

MENEDŻER HOTELU NA PÓŁMETKU

Studia podyplomowe Menedżer hotelu dobiegają półmetka. Słuchacze zaliczają ostatnie testy i składają prace projektowe, by zamknąć pierwszy semestr. Za nimi pięć intensywnych zjazdów weekendowych, blisko sto godzin wykładów i ćwiczeń oraz duża dawka użytecznej wiedzy, niezbędnej dla hotelowego managamentu.

Od marca 20-osobowa grupa słuchaczy – obecnych lub przyszłych menedżerów hoteli – spotyka się w centrum Krakowa, by uczyć się hotelarstwa od najlepszych w Polsce. Tu, w zabytkowych salach na Rynku Głównym 14, Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii realizuje pionierską edycję dwusemestralnych studiów podyplomowych Menedżer hotelu.

W pierwszym semestrze uczestnicy poznawali m. in. systemy hotelowe i modele zarządzania, procesy związane ze sprzedażą i dystrybucją, zasady skutecznej komunikacji marketingowej czy uwarunkowania prawne w hotelarstwie. Jak właściwie zarządzać cenami, jak prowadzić proces inwestycyjny w hotelarstwie, w jaki sposób zarządzać nieruchomością hotelową – na te i wiele innych pytań słuchacze potrafią znaleźć odpowiedzi, choć zgodnie przyznają, że dzisiejsze hotelarstwo jest branżą niezwykle skomplikowaną. Wraz ze wzrostem intensywności konkurencji zaostrza się wyścig o klienta, a w szczególności o jakość i zadowolenie gości. Droga do sukcesu jest niełatwa, ale z całą pewnością możliwa, o czym przekonywali słuchaczy wykładowcy-praktycy, którzy w tej branży osiągnęli najwięcej, m. in. Janusz Mitulski, Ireneusz Węgłowski, Marcin Ziobro oraz Marcin Dragan. Uczestnicy studiów podkreślają zaangażowanie i profesjonalizm prowadzących oraz nastawienie na najnowsze treści. Dodają, że praca po studiach podyplomowych menedżer hotelu będzie bardziej efektywna.

We wrześniu rozpocznie się drugi semestr, wypełniony zajęciami m. in. z gastronomii hotelowej, organizacji pionów operacyjnych, systemu USALI czy zarządzania strefą wellness&spa.

Duże zainteresowanie studiami skłoniło władze uczelni do przygotowania drugiej edycji, która rusza w listopadzie. Do końca września trwa rekrutacja na studia 2016, ale wszystko wskazuje na to, że zakończy się przed czasem z powodu wyczerpania limitu miejsc.