wersja polska wstie     

 "JAKO WILIJO, TAKI CAŁY ROK”, CZYLI SPOTKANIE OPŁATKOWE 2019

„Ten najmilszy – wigilijny wieczór przed świętami,

Jest tak piękny, taki inny – tak oczekiwany…”

Od 19 lat społeczność akademicka Wyższej Szkoły Turystyki i Ekologii spotyka się w grudniu przy wigilijnym stole. To rzeczywiście najpiękniejszy, najbardziej wzruszający i uroczysty wieczór w roku, gdy ogarnia nas nastrój tajemnicy, zadumy i oczekiwania. Liczna obecność uczestników wspólnego kolędowania sprawia, że wyjątkowe chwile pozostają na długo w pamięci.Tak było również 13 grudnia, gdy przy choince zgromadzili się przedstawiciele władz uczelni, kadra i pracownicy, zaproszeni goście oraz liczna grupa studentów i absolwentów. Wszyscy uczestnicy spotkania mogli się przekonać, że stół wigilijny wzmacnia relacje, a niezwykły klimat bliskich już Świąt Bożego Narodzenia sprzyja refleksji, wspomnieniom i rozmowom. Wśród przedstawicieli władz nie zabrakło Rektora prof. Marka Łabaja, Pani Kanclerz Marii Grzechynki oraz dra Krzysztofa Borkowskiego, którzy skierowali do obecnych wzruszające życzenia świąteczne i noworoczne.

Czytaj więcej: "Jako Wilijo, taki cały rok", czyli spotkanie opłatkowe 2019

NASI WYKŁADOWCY W MEDIACH

Marcin Ziobro: Marketing w restauracji hotelowej

Restauracje hotelowe coraz częściej stają się marką niezależną od hotelu. Dzięki zmieniającym się przyzwyczajeniom konsumenckim na rynku przybywa klientów, którzy regularne korzystanie z restauracji traktują jako element składowy swojego stylu życia.

Czytaj więcej: Marcin Ziobro: Marketing w restauracji hotelowej

NASI WYKŁADOWCY W MEDIACH 

Andrzej Przeniosło: Koszt surowca – zarządzanie wskaźnikami.
 
Prowadzenie restauracji w opinii wielu osób, szczególnie tych którzy noszą się z zamiarem spełnienia swoich marzeń i wykreowanie miejsca wyjątkowego, gdzie będzie można dać upust gościnności i dobrego smaku, jest bardzo ekscytujące i podszyte mocnym czynnikiem emocjonalnym.
 
Czytaj więcej: Andrzej Przeniosło: Koszt surowca – zarządzanie wskaźnikami

POLAK, WĘGIER – DWA BRATANKI… W ZAKRESIE ROZWIJANIA MIĘDZYNARODOWYCH INNOWACJI EKOLOGICZNYCH!

Wykłady, szkolenia, ćwiczenia praktyczne, a także poznawanie kultury i historii Węgier – takie atrakcje czekały na pracowników naukowych i studentów, którzy na początku października wzięli udział w międzynarodowym treningu w Peczu. Spotkanie odbyło się w ramach projektu SUMCULA, realizowanego przez Wyższą Szkołę Turystyki i Ekologii w partnerstwie z kilkoma europejskimi uniwersytetami i organizacjami edukacyjnymi. Cel? Zwiększenie innowacyjności programów nauczania oraz wymiana globalnego know-how w zakresie ekologii.

Czytaj więcej: Polak, Węgier – dwa bratanki… w zakresie rozwijania międzynarodowych innowacji ekologicznych!

TRENER KADR SEKTORA TURYSTYCZNEGO – MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA W WSTIE

Powstanie międzynarodowego konsorcjum, prowadzenie badań dotyczących kompetencji wśród trenerów i edukatorów branży HORECA, a także opracowanie standardów kompetencji – to główne etapy prestiżowego przedsięwzięcia, którego liderem była Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii.Po latach intensywnej pracy ekspertów, specjalistów i naukowców nadszedł czas podsumowania i zaprezentowania rezultatów. Dnia 28 października 2019 r. odbyła się konferencja naukowa wieńczącą projekt „Trener kadr sektora turystycznego”.O tym, że kilkuletni program zakończył się sukcesem, mówili prelegenci i zaproszeni goście – przedstawiciele świata nauki i biznesu z Wielkiej Brytanii, Węgier i Polski.

Czytaj więcej: Trener kadr sektora turystycznego - konferencja w WSTiE